Gevulde koolrabi met gehakt

koolrabi1.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 500 g koolrabi
  • kruidenzout
  • 1/2 rode paprika
  • 100 -150 g pittig aangemaakt rundergehakt
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • bieslook

Bereidingswijze

Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet.

Schil de koolrabie en snij ze horizontaal doormidden. Hol de helften uit toteen ‘wandje’ van 1,5 – 2 cm blijft staan (bewaar het uitgeholde deel voor eensalade of kook dit apart). Zet de vier helften ondersteboven op eenmagnetron-bestendig bord en kook de koolrabi voor, onafgedekt, 2 – 3 minuten,ca. 750 Watt. Draai de koolrabi helften weer om en bestrooi de binnenkant lichtmet kruidenzout. Snij de paprika in stukjes en meng deze door het gehakt. Vul dekoolrabi helften met het gehakt en bestrooi ze met de kaas. Zet ze op het bordin de magnetron, onafgedekt, tot het gehakt grijsbruin is en de kaas begint tesmelten, 4 – 6 minuten, ca. 500 Watt. Garneer met fijn geknipt bieslook.Serveren met gebakken aardappeltjes en een salade van de overgebleven koolrabi.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren