Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Nagerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 1 mooie venkel
- 4 gram agar agar
- 2 dl mandarijnen couli cq purée op smaak
- 1 stokje vanille
- sap van een halve citroen
- 3 stuks steranijs
- 1 stuk laurier
- 1 dl pernod
- 2 dl moscato d’asti
- 100 gram honing
- 1 eetlepel sinasrasp
- chocolade ijs
Bereidingswijze
Voor jelly de mandarijnen couli op smaak brengen met de suiker en agar agarerin oplossen. Deze opstijven en vervolgens geheel fijn hakken. Venkelconfijten: venkel op machine in dunne plakken snijden (papierdikte). Overigeingrediënten mengen, aan de kook brengen en ruim 1 minuut doorkoken. Pan van hetvuur nemen en de venkelplakken in het vocht 24 uur laten trekken. Gehakte jellyop bord en venkelplakken daarbij dresseren. Serveer hierbij romig wit chocoladeijs.
Een recept van restaurant Valuas.