Mandarijnen jelly met geconfijte venkel

Mandarijnenjellyvenkel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Nagerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 mooie venkel
  • 4 gram agar agar
  • 2 dl mandarijnen couli cq purée op smaak
  • 1 stokje vanille
  • sap van een halve citroen
  • 3 stuks steranijs
  • 1 stuk laurier
  • 1 dl pernod
  • 2 dl moscato d’asti
  • 100 gram honing
  • 1 eetlepel sinasrasp
  • chocolade ijs

Bereidingswijze

Voor jelly de mandarijnen couli op smaak brengen met de suiker en agar agarerin oplossen. Deze opstijven en vervolgens geheel fijn hakken. Venkelconfijten: venkel op machine in dunne plakken snijden (papierdikte). Overigeingrediënten mengen, aan de kook brengen en ruim 1 minuut doorkoken. Pan van hetvuur nemen en de venkelplakken in het vocht 24 uur laten trekken. Gehakte jellyop bord en venkelplakken daarbij dresseren. Serveer hierbij romig wit chocoladeijs.

Een recept van restaurant Valuas.

Hoofdingrediënten

Reageren