Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g biefstuk
- 100 g shii-take of champignons
- 1 middelgrote ui
- 1 bos lente-uitjes
- 1 teentje knoflook
- 150 g peultjes
- soja-olie
Bereidingswijze
Snijd de biefstuk in reepjes. Maak alle groenten schoon. Halveer deshii-take. Snijd de ui en de lente-uitjes in ringetjes en hak de knoflook fijn.
Verhit de helft van de soja-olie in een wok en bak hierin de biefstuk metlente-uitjes al omscheppend (roerbakken) bruin. Schep dan alles uit de pan. Voegde rest van de olie toe en roerbak de knoflook en de ui 3 minuten. Voeg depeultjes, mini-maiskolfjes, sojasaus, sesamolie, gember en wat zout toe enroerbak alles ca. 5 minuten. Leng de maizena aan met de bouillon. Roer dit doorde groenten en breng het aan de kook. Roer tenslotte de biefstuk met delente-uitjes er door en serveer het gerecht met rijst of mie.
Bevat per persoon: 1670/400 kJoules/kcal., 30 g eiwit, 23 g vet, 18 gkoolhydraten.