Roergebakken biefstuk met dubbel ui

uitjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 200 g biefstuk
  • 100 g shii-take of champignons
  • 1 middelgrote ui
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g peultjes
  • soja-olie

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in reepjes. Maak alle groenten schoon. Halveer deshii-take. Snijd de ui en de lente-uitjes in ringetjes en hak de knoflook fijn.

Verhit de helft van de soja-olie in een wok en bak hierin de biefstuk metlente-uitjes al omscheppend (roerbakken) bruin. Schep dan alles uit de pan. Voegde rest van de olie toe en roerbak de knoflook en de ui 3 minuten. Voeg depeultjes, mini-maiskolfjes, sojasaus, sesamolie, gember en wat zout toe enroerbak alles ca. 5 minuten. Leng de maizena aan met de bouillon. Roer dit doorde groenten en breng het aan de kook. Roer tenslotte de biefstuk met delente-uitjes er door en serveer het gerecht met rijst of mie.

Bevat per persoon: 1670/400 kJoules/kcal., 30 g eiwit, 23 g vet, 18 gkoolhydraten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie