Teriyaki aardappelspiesjes

teriyakiaardappelspiesjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 50 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 ongeschilde vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel sojasaus of light-sojasaus
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel sesamolie en wat olie voor invetten
  • 1 bolletje gember
  • 1 kleine courgette
  • 8 satéprikkers (houten prikkers vooraf weken in koud water)
  • grillpan

Bereidingswijze

Boen de aardappels goed schoon. Kook ze in de schil in ca. 15 minuten bijnagaar. Klop intussen een marinade van de sojasaus, sherry en sesamolie. Pers ermet een knoflookpers de gember boven uit en klop dit goed door. Pel deaardappels en snij ze met de courgette in niet te kleine blokjes van gelijkegrootte (ca. 2 1/2 x 2 1/2 cm). Met schil en al verder bereiden kan ook.

Laat eerst de aardappelblokjes 10 minuten marineren. Voeg dan pas decourgette toe en laat nogmaals 10 minuten marineren (snelle methode:aardappelblokjes samen met courgette blokjes 10 minuten laten marineren.) Rijgca. 8 spiesen van telkens om en om aardappel en courgette.

Verhit een grillpan. Vet deze goed in met olie en bak de spiesen in 6 – 8minuten rondom gaar en bruin.

Per persoon ca. 200 gram aardappels

De spiesen kunnen ook onder de grill of op de barbecue.

Hoofdingrediënten

Reageren