Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 3 grote uien
- een stuk salami van 200 g
- 50 g boter of 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- versgemalen peper
- 8 dl bouillon
- 2 dl witte of rode wijn
- fijngesneden preiringetjes of gehakte bleekselderij
Bereidingswijze
Pel 3 grote uien en verdeel ze in ringen. Snijd een stuk salami van 200 gramin plakken van een halve cm dik. Snijd de plakken in smalle reepjes of in kleineblokjes.
Smelt 50 gram boter of verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin deuienringen tot ze glazig zijn. Pers 1 teentje knoflook er boven en schep dezemet de salami-reepjes door het ui-mengsel. Strooi, liefst versgemalen, pepererover. Voeg 8 dl bouillon en 2 dl witte of rode wijn toe.
Kook de soep zachtjes 8 – 10 minuten. Verdeel voor het serveren fijngesnedenprei-ringetjes of gehakte bleekselderij over de soep.