Paprika gevuld met pittige zuurkool

paprikagevuldmetpittigezuurkool.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g zuurkool
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 rode paprika

Bereidingswijze

Laat de zuurkool in een zeef goed uitlekken. Snij de bosuitjes in ringetjes.Roer in een kom de zure room, chilipoeder en karwijzaad door elkaar. Schep dezuurkool en de uiringetjes erdoor. Halveer de paprika en verwijder dezaadlijsten en de steelaanzet. Schep het zuurkoolmengsel in de helften en zet dehelften naast elkaar in een passende lage ovenschaal. Verwarm de gevuldepaprikaís afgedekt ongeveer 6-7 minuten op vol vermogen (ongeveer 700 Watt) inde magnetron. Laat ze uit de magnetron nog ca. 4 minuten afgedekt staan.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

Lekker bij kip of wild. Deze paprikaís met zuurkool kunnen ook in de oven bereid worden. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schenk wat kruidenbouillon op de bodem van de schaal en laat de paprikaís met zuurkool in ca. 20-30 minuten in de oven gaar worden.

Hoofdingrediënten

Reageren