Rijstmiesoep met paprika en kip

paprika_CFT.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 sjalotje
  • 1 groene paprika
  • 1 rood pepertje
  • 1 dunne prei
  • 3 takjes verse koriander
  • 3 takjes verse basilicum
  • 100 gram platte rijstmie
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 200 gram kiphaasjes
  • 1 blikje thaise kokossoep
  • 1 eetlepel thaise vissaus
  • limoensap

Bereidingswijze

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Snipper het sjalotje.Halveer de paprika, verwijder steel en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees inreepjes van 3 cm. Halveer het pepertje, verwijder steel en zaadlijsten. Snijdhet vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de prei in stukken van 3 cm en snijd destukken eveneens in reepjes. Pluk de korianderblaadjes af en snijd ze watkleiner. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Zet de rijstmie in een kookpan.Schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook. Laat demie in het kookwater glijden. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op deverpakking. Laat de mie in een zeef kort uitlekken. Schep de mie terug in de panom met 1 eetlepel olie. Verhit een wok droog voor. Schenk 2 eetlepels oliegelijkmatig langs de rand in de wok. Roerbak de kipfilethaasjes goudbruin. Schepze uit de pan. Verhit het bakvet opnieuw. Schep het sjalotje erin en roerbak 2minuten. Schep de paprikareepjes, peperreepjes en preireepjes erbij en roerbak 3minuten. Voeg het pepertje toe, schenk de soep uit blik erbij en breng hetgeheel aan de kook. Roer de kipfilethaasjes er weer bij. Kook de ‘soep’ zachtjes10 minuten door. Breng de soep op smaak met een scheutje vissaus en limoensapnaar smaak. Verdeel de rijstmie over twee wijde kommen. Verdeel de vulling uitde soep er over. Schep zoveel mogelijk vocht er op, als mogelijk is. Strooi dekoriander en basilicum er over.

Hoofdingrediënten

Reageren