Eigenschappen
Bereidingstijd: 5 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 4 grote uien
- 50 g boter
- een mespuntje suiker of bruine suiker
- 1 l bouillon
- 1 laurierblad
- 2 kruidnagels
- 4 sneetjes witbrood of stokbrood
- 100 g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
Pel 4 grote uien en snijd ze in ringen. Smelt 50 g boter en fruit hierin opeen matige warmtebron de uienringen. Schep regelmatig om en voeg een mespuntje(bruine) suiker toe. Giet, als de uien goudgeel zijn, 1 l bouillon erbij en voeg1 laurierblad, 2 kruidnagels en zout en peper toe.
Laat de soep, onder af en toe roeren, zachtjes 15 minuten koken. Roosterintussen 4 sneetjes witbrood of stokbrood. Verwarm de oven voor op 200 gradenCelcius of zet de grill aan. Verwijder het laurierblad en de kruidnagels uit desoep.
Schep de uiensoep in ovenvaste soepkoppen. Snijd de geroosterde sneetjesbrood zo nodig op maat en leg ze op de soep. Verdeel er 100 g geraspte belegenkaas over. Zet de soep in de oven tot de kaas smelt en begint tekleuren.Uiensoep Vervang 2 dl bouillon door witte wijn. Neem in plaats vanbruine suiker 1 eetlepel honing of ketjap manis. Besmeer het geroosterd broodmet mosterd en verdeel daarover de kaas.