Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 75 g gerookte kipfilet
- 40 g rijstnoedels
- 8 dunne lente-uitjes
- 1/2 limoen
- 8 takjes verse koriander
- 1/5 rode peper
- 1/2 – 1 eetlepel bruine suiker
- 1 kippenbouillontablet
Bereidingswijze
Snij 6 lente-uitjes in pijpjes van 2 centimeter. Breng 7 dl water met hetbouillontablet aan de kook. Kook de lente-ui in de bouillon in ca. 4 minutenbeetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
Kook de rijstnoedels kort (volgens aanwijzing op de verpakking) in debouillon gaar. Schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren) en verdeel zeover twee ruime soepkommen. Snij intussen de rest van de lente-ui in dunneringetjes, snij de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn. Verwijderpitjes uit de peper en snij de peper in dunne ringetjes. Voeg koriander enpeperringetjes toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en het sap vande limoen.
Leg de pijpjes lente-ui en plakjes kip op de noedels. Schenk er de geurigebouillon over en garneer met de ringetjes lente-ui.
Gebruik in plaats van gerookte kip ook eens gebakken, gemarineerde tahoe.