Oosters roergebakken asperges met peultjes

roergebakkenaspergespeultjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g witte asperges
  • 50 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olie of roerbakolie
  • 2 theelepels geraspte verse gember of 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1-2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 75 g lichtgezouten cashewnoten

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.

Schil de asperges van het topje naar beneden en snij van de onderkant eenstukje van ongeveer 2 cm. Snij de asperges schuin in stukken van ongeveer 4 cm.Snij de puntjes van de peultjes en halveer ze. Snij de bosuitjes in stukjes vanongeveer 2 cm. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Hak ookde knoflook heel fijn. Verwarm de aspergestukjes (niet de aspergekopjes)gedurende 3 minuten in de magnetron op vol vermogen. Haal het schaaltje uit demagnetron en laat het op de aanrecht even nagaren. Verhit de olie in een wok enfruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren.Schep dan alle aspergestukjes, peultjes en bosui erdoor en roerbak de groentenongeveer 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de oestersaus, sojasaus en 2 eetlepelswater toe en verwarm de groenten afgedekt ongeveer 3 minuten. Schep decashewnoten erdoor en verwarm het gerecht nog even zonder deksel.

Per persoon ongeveer 225 g groenten

Lekker met (jasmijn-)rijst.

Hoofdingrediënten

Reageren