Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 fazantenpoten
- 200 gram aardappelen
- 20 gram morieljes
- 25 cc cognac
- 50 gram eendenlever
- goudblad
- 1 dl room
- 1 dl crème fraîche
- 50 gram witte champignons
- 10 gram truffel
- kervel
Bereidingswijze
Trek een krachtige, gelatineuze bouillon van de fazantenpoten (voeg desteeltjes van de paddenstoelen en een bouquet garni toe). Klaar de bouillon zonodig met eiwit. Bewaar 2 dl en laat de rest afkoelen tot het geleert.
Schil de aardappelen en schaaf ze tot chips. Zet ze weg in koud water.
Blancheer de morieljes in de 2 dl bouillon met een scheutje cognac en vul zemet een stukje gegaarde eendenlever. Snijd de morieljes in plakjes en leg zerond in de 4 borden. Garneer tussenin met goudblad.
Schenk de afgekoelde bijna bouillongelei erop en laat het opstijven.
Frituur intussen de goed afgedroogde aardappelchips goudgeel.
Klop de room stijf, schep de crème fraîche er luchtig door en breng op smaakmet peper en zout. Maak er quenelles van. Leg de quenelles op de gelei engarneer met de fijn gesneden champignons. Schaaf de truffel in plakjes. Leg opde quenelles een plakje truffel, een aardappelchip en een takje kervel.