Eigenschappen
Bereidingstijd: 45 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g lamsvlees
- 2 theelepels garam masala (Indiaas kruidenmengsel)
- zout
- peper
- 1 eetlepel olie
- 2 ontvelde vleestomaten of tomaten uit blik
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 appel
- 2 eetlepels rozijnen
- 50 g zilvervliesrijst
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1/2 bouillontablet
- 1 dunne prei
Bereidingswijze
Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet,
Snij het lamsvlees in blokjes en kruid het vlees met garam masala, zout enpeper. Pel en snipper de ui. Snij de tomaten in stukken. Snij de courgette inhalve plakjes. Schil en snij de appel in blokjes. Verhit in een braadpan metdikke bodem de olie en bak het lamsvlees snel aan. Voeg de ui toe en bak dezeenkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomaat, courgette, uitgeperst teentjeknoflook en appel toe en bak deze even mee. Schep alles goed doorelkaar. Voegals laatste toe: rozijnen, zilvervliesrijst, ketjap, stukje bouillontablet enca. 2 dl water. Breng alles aan de kook en laat het gerecht ca. 30 minuten metdeksel op de pan zachtjes stoven. Was intussen de prei en snij de groente indunne ringen. Stoof de prei de laatste 5 minuten mee met de schotel. Serveerdirect.
Per persoon ongeveer 175 gram groenten en 50 gram fruit






